Er zijn veel verschillende soorten seksspeeltjes verkrijgbaar! Handige tips om ze schoon te maken!

Seksspeeltjes schoonmaken onder de kraan met schoonwater

Hier zijn enkele algemene tips voor het gebruik en onderhoud van seksspeeltjes:

  1. Lees de instructies: Elk speeltje is anders, dus zorg ervoor dat je de instructies leest voordat je het gebruikt. Dit zal je helpen om het speeltje op de juiste manier te gebruiken en eventuele risico’s te vermijden.
  2. Gebruik glijmiddel: Als je glijmiddel wilt gebruiken, zorg er dan voor dat het compatibel is met het materiaal van je speeltje. Sommige materialen kunnen beschadigd raken door bepaalde soorten glijmiddel, dus lees de instructies of vraag advies in de winkel.
  3. Reinig het speeltje voor en na gebruik: Het is belangrijk om je speeltje schoon te maken om bacteriën en infecties te voorkomen. Gebruik warm water en milde zeep of een speciale toy cleaner om het speeltje grondig te reinigen. Zorg ervoor dat je alle hoekjes en gaatjes bereikt. Spoel het speeltje goed af en droog het af met een schone handdoek voordat je het opbergt.
  4. Berg het speeltje op een veilige en hygiënische manier op: Bewaar je speeltjes op een droge en stofvrije plaats, uit de buurt van direct zonlicht. Sommige materialen kunnen beschadigd raken als ze in contact komen met andere materialen, dus bewaar ze apart of gebruik speciale opbergzakjes.
  5. Controleer regelmatig op slijtage: Controleer je speeltjes regelmatig op eventuele slijtage of beschadigingen. Als je merkt dat een speeltje versleten is, gebruik het dan niet meer en vervang het indien nodig. Beschadigde speeltjes kunnen gevaarlijk zijn voor je gezondheid.
  6. Deel geen speeltjes: Het delen van seksspeeltjes kan leiden tot de verspreiding van bacteriën en infecties. Als je een speeltje wilt delen, zorg er dan voor dat het grondig wordt gereinigd “toy reiniger” en gedesinfecteerd voordat het door iemand anders wordt gebruikt.
  7. Wees voorzichtig met batterijen: Als je speeltje op batterijen werkt, zorg er dan voor dat je de batterijen op de juiste manier plaatst en verwijdert. Verwijder de batterijen als je het speeltje langere tijd niet gebruikt om lekkage te voorkomen.
  8. Vertrouw op je gevoel: Als iets pijnlijk of oncomfortabel aanvoelt tijdens het gebruik van een speeltje, stop dan onmiddellijk en raadpleeg de instructies of zoek professioneel advies.

Onthoud dat veiligheid en hygiëne belangrijk zijn bij het gebruik van seksspeeltjes. Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je speeltjes veilig en plezierig blijven om te gebruiken.