Bdsm,Inscription,On,Background,Of,Sex,Toys,For,Erotic,Role-playing

De 3 ultieme principes voor een veilige BDSM-levensstijl

Als we het hebben over BDSM en veiligheid, spreekt men meestal over SSC. Deze afkorting staat voor Safe, Sane en Consensual oftewel: veilig, met helderheid van geest en met instemming. Of je nu nieuw bent in de Dom/sub levensstijl of al lang speelt, dit is de basis voor elke D/s relatie. Je zou je altijd aan deze drie principes moeten houden en je partner ook. Maar wat betekent dit in de praktijk? Hier lees je hoe je SSC kunt toepassen, zodat je optimaal kunt genieten.

1. Veilig

Voordat je aan BDSM begint, bespreek dan eerst met elkaar de grenzen. Respecteer deze altijd. Alles moet in het werk worden gesteld om een setting zo veilig mogelijk te maken. Vooral door de Dominant die de setting inricht. Voorbeelden zijn:

  • Een schaar in de buurt hebben om snel te strakke touwen, kabelbinders, etc. door te knippen.
  • Vooraf een gebaar afspreken in plaats van een safe-woord als verstikking aanvaardbaar is. En als het gebaar de armen/handen omvat, deze tijdens het verstikken altijd vrijhouden.
  • Maatregelen nemen om ernstige brandwonden en brand tijdens het spelen met was te voorkomen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer veiligheidsaspecten. Weet welke en hoe je ermee kunt omgaan. Een goede voorbereiding is het halve werk. Niemand wil een pijnlijk bezoek aan de eerste hulp of de brandweer bellen.

2. Met helderheid van geest

Zowel de Dom als de sub moeten volwassenen zijn die gezond van geest zijn. Doe geen domme dingen! Bijvoorbeeld, als je verkrachting wilt spelen, ontvoer je partner dan niet in het openbaar en val hem/haar niet aan. Je kan zomaar in de gevangenis belanden. Juist omdat BDSM gevaarlijk kan zijn, is het belangrijk dat je volledig nuchter bent. Je moet de grenzen en risico’s immers goed kunnen inschatten en in geval van gevaar passend kunnen handelen. “Met helderheid van geest” houdt ook in dat alle partijen eerlijk zijn over hun bedoelingen, verwachtingen, vaardigheden, training en ervaringsniveau.

3. Met instemming

Dit is waarschijnlijk de kern van BDSM. Alle betrokken partijen moeten dit echt willen. Niemand zou ooit met tegenzin BDSM moeten beoefenen alleen om iemand anders gelukkig te maken. Iedereen die meedoet aan BDSM-activiteiten, moet dus instemmen. Er gebeurt dus nooit iets tegen de wil van je tegenspeler. Van eenvoudige kink tot Total Power Exchange, van speelse spankings tot hardcore straffen, ALLES moet vrijwillig zijn.

Belangrijk is dus, wanneer je beslist om in je seksleven ook te gaan spelen met pijn en/of macht, veiligheid in het achterhoofd te houden. Welkom in de wereld van BDSM. Veel plezier toegewenst! Experimenteren met BDSM? Shop nu op www.kinkydealz.nl