“Spuiten is voor sommige vrouwen een natuurlijk en normaal onderdeel van de seksuele ervaring.”

Wat is het geheim achter squirten?

Als we de porno-industrie mogen geloven, is ‘squirten’ iets dat heel normaal is tijdens seksueel contact of soloseks. Ook is het een zeer populaire zoekterm voor veel mensen die op zoek zijn naar erotisch beeldmateriaal. Mocht je geen idee hebben waar we het over hebben: squirten is de populaire term om aan te geven dat een vrouw spuitend haar hoogtepunt bereikt. Neem dat overigens niet al te letterlijk: Bij de een zijn dat een paar druppeltjes, de ander produceert een aanzienlijke hoeveelheid vocht. Het is overigens geen gave waar elke vrouw over beschikt. Simpel gezegd: de een doet het wel en de ander niet. In feite is het zo dat slechts een klein gedeelte van de vrouwen dit ook daadwerkelijk kan. Zie het dus als een bonus als dit gebeurt tijdens jullie vrijpartij. Lukt het je nog niet? Lees dan gerust verder, we gaan je namelijk alle geheimen vertellen.

Wat is squirten eigenlijk?

Vrouwelijke ejaculatie is het proces waarbij vrouwen een vloeistof afscheiden tijdens seksuele opwinding of orgasme. Deze vloeistof wordt vaak aangeduid als ‘vrouwelijk ejaculaat’, ‘vrouwelijk zaad’, of simpelweg ‘squirting’. Het is belangrijk om te weten dat vrouwelijke ejaculatie niet hetzelfde is als vaginale afscheiding of urine. Hoewel er veel verschillende meningen zijn over wat de vloeistof precies is en waar het vandaan komt, hebben wetenschappers vastgesteld dat het voornamelijk bestaat uit urine en een kleine hoeveelheid prostaatspecifiek antigeen (PSA). PSA is een eiwit dat wordt geproduceerd door de prostaat bij mannen, maar het kan ook worden geproduceerd door de Skene-klieren bij vrouwen.

Kunnen alle vrouwen squirten?

Dit is een vraag waar veel mensen graag een eenduidig antwoord op willen, maar dat is niet zo eenvoudig. Sommige vrouwen hebben de capaciteit om te squirten, terwijl anderen dat niet hebben. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 10-54% van de vrouwen in staat is om te squirten. Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn. Sommige vrouwen hebben bijvoorbeeld meer ontwikkelde Skene-klieren dan andere. Daarnaast kan ook de anatomie van de vrouw een rol spelen, bijvoorbeeld de afstand tussen de blaas en de Skene-klieren. Belangrijk om te melden is dat squirten niet het ultieme teken is van een geweldig orgasme of seksuele bevrediging. Sommige vrouwen vinden het geweldig om te squirten, terwijl anderen het misschien niet zo belangrijk vinden. Het is belangrijk dat vrouwen hun eigen lichaam en seksuele verlangens begrijpen en respecteren, ongeacht of ze kunnen squirten of niet.

Hoe kun je squirten?

Er zijn drie manieren om een spuitend orgasme te bereiken: door puur clitoraal spel, door intens gerichte G-spot stimulatie, en door clit en G-spot samen. Je kunt van nature een clitoris-afgeleide of een G-spot-afgeleide squirter zijn. Je komt er pas achter welke erogene zone voor jou het beste werkt totdat je het squirten verkent! Bij kinkydealz hebben we een breed scala aan seksspeeltjes die je daarbij kunnen helpen. Vibrators, dildo’s of andere hulpmiddelen om de erogene zones te verwennen, er is vast iets bij dat je in extase brengt.

Er zijn verschillende technieken die vrouwen kunnen gebruiken om te squirten. Een van de meest effectieve technieken is het stimuleren van de G-spot. Die bevindt zich ongeveer 5-8 cm diep in de vagina. Dit kan worden gedaan door middel van penetratie met de vingers of een seksspeeltje. Het is belangrijk om hierbij rustig en voorzichtig te werk te gaan om overstimulatie te voorkomen. Sommige vrouwen vinden het ook prettig om hun clitoris te stimuleren terwijl ze de G-spot stimuleren om het gevoel van een orgasme te versterken. Het kan ook helpen om ontspannen te zijn en je op je ademhaling te concentreren.

Wat tips om de G-spot te vinden

Squirten is dus niet zo vanzelfsprekend als je zou denken. Je moet namelijk de G-spot flink stimuleren. Het goede nieuws is dat je dit gewoon kunt leren. We geven je drie eenvoudige regeltjes:

  1. Wees geduldig. Het kost tijd!
  2. Het heeft geen zin om ‘even’ ruw te werk te gaan. Heb je de G-spot gevonden, behandel het dan met beleid. Dat geldt overigens voor mannen en vrouwen. Wil de vrouw haar G-spot zelf vinden, laat haar dan lekker haar gang gaan. Kleine tip: het voelt iets ribbelig aan, net als de oppervlakte van een golfbal. Stimuleer het voorzichtig, je merkt het zelf als het opzwelt, dat is het teken dat het gaat gebeuren. De G-spot drukt dan namelijk al snel tegen de blaas aan.
  3. Nogmaals: verwacht geen wonderen. Heb geduld en onthoud dat niet elke vrouw kan squirten. Het is gewoon een extraatje. De dames die wel een indrukwekkende hoeveelheid vocht produceren, zorgen voor een natte bende waardoor je elke keer weer de lakens moet verschonen. Het heeft dus ook weer nadelen.

Geniet van de ontdekking

Squirten is een hot topic. Je zou haast denken dat squirten heel normaal en simpel is, maar je hebt in deze blog kunnen lezen dat het toch eerder uitzondering dan regel is. Dus mocht je niet kunnen squirten; maak je geen zorgen! In theorie zou elke vrouw kunnen squirten met de juiste stimulatie.  De G-spot zou ervoor kunnen zorgen dat een vrouw ejaculerend klaar kan komen door deze plek op de juiste manier te stimuleren. Maar ook dít geeft geen garanties. Het wel of niet kunnen squirten is dus beide normaal. Of het nu G-spot vibrators zijn die je aan het squirten krijgen (clitoraal of vaginaal); of dat het een krachtig clit-zuigspeeltje is, of de vingers van een partner zijn die wrijven; of het een wandvibrator is die je spuitpotentieel ontgrendelt; of dat je gewoon niet aan het gutsen bent, je seksleven heeft een interessante nieuwe ontdekkingstocht gezien. Veel plezier onderweg!